Izjava o obilježavanju Tjedna braka u 2016 godini

U obilježavanju Međunarodnog tjedna braka u Hrvatskoj od 7. -14. veljače odazvalo se više od 2000 polaznika u 16 Hrvatskih gradova koji su sudjelovali u više od 50 događaja organiziranih kako bi se proslavio brak i ojačalo bračno zajedništvo.

​U suradnji s udrugama, obrtnicima, knjižarama i vjerskim zajednicama ove godine u Tjednu braka moglo se sudjelovati u koncertima, ramantičnim večerama, obnovama bračnih zavjeta, seminarima o komunikaciji, radionicama o obiteljskim financijama ili uživati u popustima na odabrani asortiman obrtnika, rastorana i knjižara.

S obzirom na složenost trenutne političke situacije u Hrvatskoj razumijemo da Tjedan braka ove godine nije privukao pažnju premijera i predsjednice, no vjerujemo da će se dogodine pridružiti mnogim Europskim visokim državnicima u svojoj javnoj potpori ove pozitivne i preventivne inicijative kojom želimo podići svijest o pravovremenom ulaganju u bračne odnose kako bi se ojačale obitelji u Republici Hrvatskoj.

Kao dio međunarodne inicijative, Hrvatski tjedan braka dao je svoj doprinos u više od 700 događaja koji su se odvili diljem Europe kako bi se osnažili bračni parovi u svojoj predanosti jedno drugomu.

Uz podršku medija i velike mreže volontera vjerujemo da je ove godine Međunarodni tjedan braka uspješno proslavljen u mnogim Hrvatskim gradovima te da će doseg ovakve pozitivne inicijative dogodine biti još i veći.

Koordinator inicijative:
Daniel Wurzberg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *